De beste manier om digitale familiefoto’s veilig te stellen

De beste manier om digitale familiefoto’s veilig te stellen. In dit artikel vertel ik over de 4 belangrijkste stappen om je digitale familiefoto’s op te slaan zodat jij zeker weet dat je je mooiste en belangrijkste digitale foto’s op enig moment ook aan je kleinkinderen kunt laten zien. Dat deze foto’s niet verloren gaan en dat jij aan de hand de plaatjes aan je kleinkind kunt laten zien hoe zijn vader of moeder is opgegroeid.

Een grote uitdaging waar we vandaag de dag voor staan, is het beheren van de honderden foto’s en video’s die we in een oogwenk met onze mobiele telefoon maken.

Pak je telefoon er nu maar eens bij. Ja nu, pak hem er maar even bij. En kijk ‘n minuut of 2 à 3 naar de foto’s en video’s die op je filmrol staan.

En wat zag je zoal? Heb je tientallen zonsondergangfoto’s? Screenshots van iets dat je online hebt gezien? Zijn er foto’s van de schoenen die je wilt kopen? Foto’s van een geweldige maaltijd die je hebt gehad in je favoriete restaurant? Misschien heb je een serie van die burst-afbeeldingen omdat je bent vergeten die instelling uit te schakelen. Je bent absoluut geen uitzondering. Zo ziet namelijk de gemiddelde filmrol er bij de meeste mensen uit. Wat is nu de beste manier om digitale foto’s veilig te stellen?

​​​​​​​​​​​​​​1. Gooi foto’s weg.

Laat ik je nu ’n gouden tip geven die je zoveel je maar wilt kunt toepassen: begin met het verwijderen van foto’s. Wááát?? Hoor ik je nu denken, we zijn toch met veilig stellen bezig?! Ja, inderdaad maar toch, als je een minuutje tijd hebt, check je filmrol op je mobiele telefoon en verwijder foto’s bijvoorbeeld die op elkaar lijken, de bijna dubbele foto’s. Stel je hebt 5 van die gelijke foto’s zet bij de 2 mooiste een hartje (favoriet), gooi die andere gelijk weg. Ga naar je favorieten terug en kies van de 2 de mooiste. Niet te lang over nadenken dat is zonde van je tijd. Jij wilt toch ook je mooiste en belangrijkste foto’s bewaren?

We slaan deze belangrijke stap te vaak over en voordat je het weet heb je geen geheugenruimte meer op je telefoon. En we hebben hem allemaal al eens gehad. Die gevreesde melding: opslagruimte vol. Om vervolgens als een malle een hele berg foto’s te verwijderen.​​​​​​​

Ik ben echt wel van ’t gemak. En ik ben helemaal happy dat ik altijd en overal foto’s kan maken. Maar soms, heel soms, verlang ik terug naar de dagen dat we een fototoestel hadden met een rolletje erin, waarmee we 24 of 36 foto’s konden maken. That’s it. Ik was me toen meer bewust waar ik een foto van maakte. En het was ook veel gemakkelijker om die afgedrukte foto’s te managen. Vind je ook niet?

Tegenwoordig heb je gewoon helemaal niet in de gaten hoeveel foto’s je wel-niet maakt, hoeveel je er hebt, en waar je ze hebt opgeslagen. Over het algemeen zijn de foto’s die we hebben gemaakt ook nog ‘ns verspreid over meerdere apparaten (zoals computer, laptop, oude telefoons en USB sticks). Vaak hebben we daardoor die foto dus ook dubbel opgeslagen. En dat neemt natuurlijk kostbare geheugenruimte in.

Het is geen wonder dat we niet weten waar we moeten beginnen met onze grote fotoberg!

2. De aller aller grootste belangrijkste tip is: breng al je foto’s naar ​​​​​één plek op je computer.

De beste manier om digitale familiefoto’s veilig te stellen is om een Epicentrum op je PC in te richten. ’t Voordeel is dat je je foto’s gemakkelijker kunt vinden en kunt back-uppen. Als je dit goed hebt ingericht en hier je mooiste en belangrijkste foto’s bewaard, dan maak je je foto’s toekomstbestendig. Want op de vraag of je digitale foto’s over 100 jaar nog steeds voor handen zijn, wil je natuurlijk allemaal JA antwoorden. Alleen het beheren van onze digitale foto’s is compleet anders en ook moeilijker, dan het beheren van onze afgedrukte foto’s.

De meesten van ons hebben foto’s gezien, en misschien zelfs vastgehouden, die meer dan 100 jaar oud zijn. Geprinte foto’s kun je zo bekijken. Super simpel. Daar heb je geen enkel apparaat of fotobeheerprogramma voor nodig.

Zolang de afdrukken maar veilig bewaard zijn, kun je ze blijven bekijken en zelfs van generatie op generatie doorgeven.

Digitale foto’s moet je steeds aandacht geven en goed managen. Zodat ze over 100 jaar nog steeds bekeken kunnen worden.

Verder zijn deze stappen ook belangrijk bij het bewaren van je digitale foto’s:

3. Zorg voor back-ups.

4.Sorteren je foto’s en gooi weg.

5. En migreer je foto’s, dus verplaats ze van een oud apparaat of CD Rom naar een externe harde schijf (EHD) bijvoorbeeld.

Meer weten? Lees alles over de beste manier om familiefoto’s veilig te stellen in mijn gratis pdf-handboek. Ga hiervoor naar www.maudboom.com

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com