Hoi Hoi, ik ben Maud, Betoverd door foto’s, goed in organiseren, een rasoptimist en gekwalificeerd om jou te helpen met je fotoleven.

Ik ben foto organizer. En dit is mijn passie. Ik heb mijn certificaat behaald bij APPO, Association of Professional Photo Organizers en wil jou graag helpen met het organiseren van je fotoleven zodat jij je verhalen kunt vertellen.

leestijd 3 minuten

Als je mij wilt leren kennen, lees ’t verhaal hieronder dan even.

This is your life-book…

Ik ben vanaf dat moment bergen foto’s, bonnetjes, tickets, suikerzakjes in plakboeken gaan plakken. Dit was eigenlijk het begin van mijn scrapbooking hobby. Heerlijk vond ik dat verzamelen, ordenen en chronologisch inplakken van alle souvenirs en foto’s.

Een mooi voorbeeld van mijn passie is toen mijn moeder 40 jaar werd. Wij hadden de gewoonte thuis om op het bed van mijn ouders, voordat we naar school gingen, de jarige job in het verjaardagszonnetje zetten. Die ochtend bleek een bijzondere ochtend, want ik was enkele dagen lang tot diep in de nacht bezig geweest met het schrijven voor het ‘This is your Life’-boek voor mijn moeder. Een boek over het leven van mijn moeder en daar horen natuurlijk ook foto’s in.

Alle fotoalbums, schoenendozen en koffers gevuld met foto’s bracht ik naar mijn kamer, alles op één plaats verzameld maar wel verstopt voor mijn moeder.

Ik ging spitten, scheuren, knippen, plakken. Typte de teksten die met pen achter op de foto’s waren gezet over. Zo ontstond een mooi ‘This is your Life’-boek over het leven van mijn moeder. En dit is het cadeau dat mijn moeder die ochtend van mij op bed kreeg.
Ze maakte het open en de tranen sprongen haar in de ogen…… OMG! dacht ik, ze is boos dat ik hier en daar daar wat fotoalbums heb toegetakeld. Maar nee de tranen sprongen in haar ogen omdat ze zo enorm blij was met dit cadeau. Op die vroege ochtend, met iedereen op bed en om haar heen, vertelde ze het een en ander over de foto’s het album, de herinneringen van haar leven.

Snel een fotoboekje maken

Op mijn elfde verjaardag kreeg ik van mijn moeder mijn eerste fototoestel. De Agfa Autostar x126. Al mijn zakgeld ging op aan het laten ontwikkelen van de rolletjes en de grappige flitsblokjes. Nu maak ik, waarschijnlijk net als jij, veel foto’s met mijn mobiele telefoon.

Meestal plaatjes van gebeurtenissen in mijn leven, mijn zoon op de bank met laptop op schoot en tv aan, lunch met mijn moeder, Pasen vieren bij mijn zus. Ken je dat, zo heb je binnen een mum van tijd 8.000+ foto’s op je filmrol staan. En ineens is daar die melding dat je te weinig geheugenruimte hebt. Dan moet je weer foto’s wissen. Arggggg. Super vervelend!

Ik heb hier een super simpel systeem voor bedacht. En die wil ik met je delen. Want hoe leuk is het als je je foto’s, behalve op je telefoon, in een fotoboekje hebt in je tas of op je salon tafel hebt liggen.

Het enige dat je hoeft te doen is wat Apps op je telefoon te downloaden en terwijl je ergens wacht kun je snel even één bladzijde van het fotoboekje maken. Bijvoorbeeld tijdens het wachten tot je kinderen klaar zijn met sporten of zwemmen. Of als je in de wachtkamer van de dokter of tandarts zit, of in de auto terwijl je naast je man zit op weg naar je ouders of schoonouders. Het ‘pakken’ en dit soort momenten wordt ineens een gewoonte, net als tandenpoetsen.

Eén bladzijde is zo gemaakt.

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com