Dag 19. De twee seconden regel.

De 2 seconden regel toe. Pas hem toe.

Als je aan de slag gaat met je foto’s, probeer dan de neiging te weerstaan om bij elke foto te gaan mijmeren; daar is later tijd genoeg voor. Pak je foto even op, houd ‘em vast en bepaal: is het een A, B, C of S-foto – doe dit in ongeveer 2 seconden.

ABC’s

De simpele woordgroep ‘ABC’s’ helpt je om je geprinte en gedigitaliseerde foto’s te sorteren.

  • Al je ‘A’ foto’s zijn de belangrijkste foto’s die in een fotoalbum of op de muur in je woonkamer thuishoren.
  • ‘B’ foto’s zijn je foto’s die het verhaal ondersteunen, maar niet perse in een fotoalbum of iets dergelijks thuishoren.
  • De ‘C’ foto staat voor het Engelse woord ‘can’ dat weggooien betekent (ja, je KUNT echt foto’s weggooien). Bijvoorbeeld dubbele foto’s, wazige foto’s, dezelfde landschapsfoto’s of zonsondergangen.
  • En de ‘S’ staat voor ‘story’, het verhaal. Vertelt de foto een verhaal? Dit zijn de foto’s waar iets veelzeggends voor jou op staat. Bijvoorbeeld een foto van jou als baby in de armen van je oma. Dit zou een ‘gewone’ foto zijn geweest van een baby in de armen van de oudere dame. Maar jij dat je moeder je vertelde dat jij de baby bent en haar moeder, jouw oma dus, een paar dagen nadat de foto is genomen overleed.Of wat dacht je van die foto met die grote plas melk op de keukenvloer. Een grappige foto om te zien. Maar jij kent het verhaal erachter. Dit is die omgevallen fles babymelk die je aan ’t klaarmaken was als jonge moeder voor je eigen kindje, net voordat jullie naar ’t babyzwemmen gingen. ’n Typisch gevalletje van ‘Haastige Spoed is Zelden Goed’.

Hanteer die 2 seconden regel en doe je ABCs’ in 2 seconden.

Kijk eens naar dag 3. hier staan tips hoe te starten met het ordenen van je foto’s en video’s.

 

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com