Dag 3. Bereid je voor op Succes.

Bereid je voor op Succes.

Bereid je voor op succes want ja ja, je kent ’t gezegde Uit het oog, uit het hart vast wel? Zitten je foto’s verstopt in kasten en op verschillende computers? Als dat zo is, dan worden ze ook gemakkelijk vergeten. En dat is nu net niet de bedoeling. Je bent op mijn website terechtgekomen omdat je iets met je foto’s wilt doen. Je baalt ervan, ja, je bent zelfs een beetje gefrustreerd dat al je herinneringen begraven liggen. Maar complimenten hoor, je bent nu op het juiste pad. Super!

Doe de Red Je Foto’s Belofte en bereid je voor op succes!

Deze maand september is Red Je Foto’s Maand en je bent ’n Topper als je de Red Je Foto’s Belofte hebt gedownload die in ’t blog ‘Start hier’ op deze Red Je Foto’s-pagina is opgenomen. Als je dat nog niet hebt gedaan, klik dan HIER om ‘em alsnog te downloaden. Wel doen hoor, ’t gaat je echt helpen om deze klus te klaren. 

Accountability partner

Mooi, je hebt nu de Red Je Foto’s Belofte afgelegd. Je bent er klaar voor om aan de slag te gaan met ’t sorteren van je foto’s. Maar weet je, je bent pas echt goed bezig als je zelfs je accountability partner hebt benoemd. Vraag of je beste vriendin dit wil zijn, of een collega. Als je wil, kan ik je ook helpen. Gewoon iemand die af en toe aan je vraagt wat je eerstvolgende actie is. Iemand met wie je kunt sparren. Weet je, je kunt ’t natuurlijk aan je lieve man of één van je ouders vragen, alleen zij staan ’te dicht bij je’. Daar bedoel ik mee, dat je hun vragen misschien eerder naast je neerlegt en er vervolgens niks mee doet. ’t Gaat erom dat je door de gesprekken met je accountability partner wordt getriggerd tot actie over te gaan. Dus bedenk wie jouw accountability partner kan zijn, en stuur die persoon nu ’n WhatsApp met de vraag: ‘Hey, ik ga met m’n foto’s aan de slag. Ik ben van plan om een jaarboek met hoogtepunten van ’t jaar 2020 te maken. Zou jij mij één keer per week willen vragen hoe ’t ermee staat?’.

Jouw tijdelijke werkruimte en visiebord.

En dan is het nu tijd om in je huis ‘n tijdelijke werkruimte in te richten waar je ongestoord aan je beeldmateriaal kan werken. Een grote tafel in de hoek van de woonkamer of in de keuken, of misschien heb je zelfs een aparte werkkamer in huis waar je zonder al te veel gedoe kunt werken. Want weet je, als je aan ’n tafel gaat werken, die rond etenstijd opgeruimd moet zijn, dan gaat ’t zeker niet lukken om je fotoproject goed af te ronden. Want hoe vervelend is het, als je steeds je spullen in een doos moet stoppen, ergens anders moet neerzetten, om er even later alles er weer uit te halen en weer op tafel te leggen. Dat gaat niet werken.

Als er echt een ruimteprobleem is, maak dan een foto van alle plekken waar je foto’s en ander beeldmateriaal is opgeborgen. Maak van die foto’s dan een visiebord zodat je steeds je hele fotocollectie ziet en je ‘em niet in ’t uit het oog verliest.

Speuren en verzamelen

Zo, je werkruimte in huis is bepaald, nu ga je alles naar die plek toe brengen. Verzamel al je fotoalbums, losse afgedrukte foto’s, souvenirs, kunstwerkjes van de kinderen, negatieven, dia’s, eventuele fotorolletjes die nog niet zijn ontwikkeld, geheugenkaarten, harde schijven, videobanden, 8mm films. Bekijk ook op welke apparaten je nog foto’s en video’s hebt staan. Denk bijvoorbeeld aan je oude mobiele telefoons, je computers, je iPad of andere tablets. Breng alles samen op die ene plek. En maak er een foto van, want ook dit is een mooi verhaal. Een mijlpaal zelfs, want ’t gaat nu echt gebeuren: je gaat je fotoleven op orde brengen.

En weet je, op je vraag: ‘Hoe lang ben ik met zo’n fotoproject bezig?’, kan ik je vertellen dat dat afhangt van de de grootte van je fotocollectie, plus ’t hangt van je einddoel af dat je voor ogen hebt.

Als laatste, zorg ervoor dat je die plek ook steeds ziet als je er voorbij loopt, want wanneer je je fotoproject steeds in ’t vizier hebt, is de kans groter dat je gefocust blijft en je je project met succes afrond.

 

Ben je klaar voor dat succes? GO! Begin in september. Dit is Red Je Foto’s Maand.

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com