Dag 29. Super Shows met Video’s.

Super Shows met Video’s.

Super Shows met Video’s. Wanneer je je verhaal met foto’s, video’s, ’t gesproken woord en muziek combineert tot een video- of diapresentatie, dan creëer voor je kijker je een ‘symfonie’ boordevol emotie en plezier.

Video- en diavoorstellingen zijn een geweldige manier voor ’t WOW-effect op familiefeesten en speciale gebeurtenissen. Maar, ’t is gewoon ook heerlijk amusement voor thuis. Organiseer ’n familie filmavond met M&M, popcorn, drankjes….. je kunt zelfs je pyjama aantrekken en dan lekker genieten van jullie dierbare familie herinneringen. Die van vroeger, of van nu. ’n Betere avond dan dit kun je je toch bijna niet voorstellen, toch?

Online Services.

Er zijn online oplossingen en Apps waarmee je eenvoudig video- en diavoorstellingen maakt door foto’s en videoclips te uploaden. Sommige van deze bedrijven bieden royalty vrije muziek en sjablonen aan waarmee je met een paar klikken eenvoudig een productie van studiokwaliteit kunt maken.

’t Kan ook zijn, dat je voorkeur uitgaat naar ’t echte werk, zoals video’s maken met iMove (Mac) of MovieMaker (PC). Of misschien wil je wel investeren in andere software met nog meer tools en effecten.

Tips voor succes.

  • Hoe korter, hoe beter. Onze spanningsboog is niet meer ’t was, dus houd je video- en diapresentatie onder de 10 minuten of zelfs korter. ’t Hangt ’n beetje af van de festiviteit.
  • Creëer beweging door een combinatie te maken van  korte videoclips (10-15 seconden) met verschillende foto’s.
  • Gebruik het Ken Burns-effect, ’n foto in -of uitzoomen naar een bepaalde richting. Dit is nog steeds een klassieke manier om diavoorstellingen te bekijken.
  • Houd ’t tempo erin door de foto’s snel te switchen. Er is een verschil ’t tonen van ’n shot van 1, 5 of 10 seconden. Dit hangt ook af van de muziek die je erbij upload.
  • Muziek kan je video maken of breken. ’t Moet echt passen bij de sfeer van je video’s en foto’s.
  • Kies royalty vrije muziek, vooral als je van plan bent je video- en diavoorstelling online te delen.
  • Voeg ’t gesproken woord toe aan je verhaal. Neem de stem van opa op, die over zijn jeugd vertelt. Pas de achtergrondmuziek erop aan en BAM! houd de Kleenex bij de hand.
  • Ga niet als een gek tekeer met de overgangen. Voor ’t beste kijkplezier, hou je ’t simpel en overzichtelijk.

Voeg je video- of diavoorstelling altijd toe aan je Epicentrum en maak er een back-up van. Meer informatie hierover vind je hier en hier.

Have fun en geef de popcorn maar vast door.

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com