Dag 21. Creëer je Eigen Epicentrum.

Creëer je Eigen Epicentrum.

Hoe creëer je je eigen digitale Epicentrum? Nou zo’n plek kan bijvoorbeeld een map zijn op je computer of op ‘n externe harde schijf waar je alle digitale en gescande foto’s op hebt staan. Hier kopieer je dus al je digitale foto’s en video’s naartoe. En ik bedoel dus, alles van apparaten zoals je camera, telefoon, geheugenkaartjes, USBs, CDs, DVDs, etc. Begin vervolgens te sorteren op datum of thema (kijk nog even naar de tip op dag 3. 2 voor meer informatie hierover). O ja, en al je scans natuurlijk, voeg die ook toe aan je Epicentrum.

Breng alles naar je eigen Epicentrum.

Okay, ben je er klaar voor? In het volgende onderdeel ga ik je helpen om al die foto’s die je overal hebt liggen, naar één plek op je computer, het Epicentrum, te brengen zodat je ze gemakkelijker kunt vinden en kunt back-uppen. Ik ga het hele stappenplan met je doornemen

Alles op één plek op je computer, het Epicentrum.

Op de vraag ‘Hoe kan ik het beste mijn foto’s ordenen op mijn computer?’ Is mijn antwoord altijd dat het op veel manieren kan. Op Dag 14. ‘Begin met Digitaal’ en op Dag 3. ‘Bereid je voor op Succes’ van de campagne ‘Red Je Foto’s Maand’ heb je kunnen lezen dat ’t het beste werkt wanneer je alle apparaten met foto’s en video’s erop op één plek samenbrengt. Dat kan dus met je geprinte foto’s maar zeker ook met je digitale foto’s. Je digitale foto’s staan dan allemaal in je Epicentrum, dat ene mapje op je computer.

We noemen dit mapje dan: Epicentrum Familie Boom (in mijn voorbeeld).

Epicentrum, de gouden tip om je foto’s en video’s geordend te houden.

Dit is de enige locatie op je computer waar je alle foto’s en video’s opslaat. Dit is ook de gouden tip om je foto’s geordend te houden. Alles in dat ene mapje zodat het maken van een back-up ook een fluitje van een cent is.

Je Epicentrum is je hoofdmap.

Dit Epicentrum bestaat dus uit je hoofdmap met daaronder een reeks van submappen die al je digitale afbeeldingen en video’ bevatten.

2 vragen voordat je een besluit neemt waar je Epicentrum komt.

Okay, en dan als laatste: voordat je een besluit neemt waar je Epicentrum komt, stel je jezelf 2 vragen:

  1. Heeft de locatie voor mijn Epicentrum voldoende opslagruimte voor mijn hele digitale foto- en videocollectie?
  2. Heb ik gemakkelijk toegang tot mijn Epicentrum en kan ik hem zelf beheren.

En nu aan de slag. Speuren en verzamelen maar.

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com