Dag 16. Ontdubbelen.

Foto’s muurvast op je telefoon. Hoe ontdubbel je je foto’s?

OK, waarom vertel ik je van alles over hoe je je fotoleven op orde krijgt? Nou, omdat ik zeker weet dat je leuke dingen wilt doen met je foto’s. En ze zitten nu waarschijnlijk muurvast op je telefoon,

Telkens weer diezelfde map kopiëren.

Misschien heb je ze zelfs al eens geprobeerd van je telefoon af te halen om naar je computer over te zetten maar daarbij iedere keer per ongeluk een map met foto’s kopieerde die je deze keer op keer importeerde.

Tja, en dan staat er ineens een hele batterij aan dubbele foto’s op je computer. Super balen is dat. Want hoe krijg je die dubbelen er (snel) weer af?

Leve de ontdubbel App.

Daar is een App voor! Die gebruik je om snel identieke of bijna identieke foto’s op te sporen en te ontdubbelen. De bijna identieke foto’s hebben we te danken aan ‘burst-modes’. Dit is die super handige manier om snel bewegende beelden, bijvoorbeeld tijdens een voetbal- of hockeywedstrijd, in beeld te brengen. Doordat je veel foto’s vlak na elkaar maakt, heb je een grotere kans dat je hét ultieme fotografiemoment te pakken hebt.

Maar ja, als je dan niet kijkt welke van de 14 foto’s de beste is, en je laat alles staan dan heb je dus van die 14 bijna identieke foto’s. En nu komt die App van pas.

De Apps. Ik heb er een paar op een rijtje gezet:

Ik heb zelf goede ervaring met Duplicate Cleaner (gratis voor Windows, PhotoSweeper (EUR 10 voor Mac) en Teekesselchen voor Lightroom (hier bepaalt jij zelf je prijs).

Weggooien, weggooien, weggooien.

Zodra je al dubbele foto’s gevonden hebt, kun je ze weggooien. En nu is het feest!! De vlag mag uit. Goed gedaan! Dit is een prachtige start voor een geordend fotoleven en je hebt enorm veel geheugenruimte bespaard.

Tip van de Pro.

Voor diegene dit dat toch best echt eng vinden, een tip van de Pro: maak een mapje ‘verwijderen’ aan en zet ze daar even tijdelijk in. Tijdelijk! Dit omdat je 1. een geordend fotoleven wilt hebben en 2. je geheugenruimte wil besparen.

En heb je Tip 15 al gelezen? Lees hier meer over Hoe je mappenstructuur te organiseren.

 

 

 

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com