5 tips om geheugen op je mobiele telefoon vrij te maken

Sorry dat dit jou is overkomen. Daarom 5 tips om geheugen op je mobiele telefoon vrij te maken.

Het probleem met de meeste mobiele telefoons is de melding: ‘Opslagruimte bijna vol’. Ahhhrgggg. Gevolg: geen foto en frustratie alom. Gelukkig heb ik 5 tips om je geheugen op je telefoon vrij te maken zodat je weer volop foto’s en video’s kunt maken.

Tip 1. Kijk eens kritisch naar je foto’s en video’s

Foto’s en video’s nemen meer geheugen in beslag dan je denkt. Ga daarom eens met een kritische blik door je foto’s en video’s. Afhankelijk van hoe groot de bestanden zijn en hoeveel je er verwijdert, kun je hier zo enkele honderden MB’s tot GB’s vrijmaken. Heb je een iPhone en verwijder je foto’s uit de filmrol? Dan worden ze verplaatst naar het mapje ‘Recent verwijderd’ en gebruiken ze nog steeds geheugen. Dus ook ook alles weg uit je ‘Recent verwijderd’. Maar doe dit een paar dagen later. Want mocht je nu spijt krijgen, dan kun je hem altijd nog terugzetten in je filmrol.

Tip 2. Gebruik je echt alle Apps die je op je telefoon hebt staan?

Apps zijn hartstikke handig, maar nemen ook veel geheugen in beslag. Kijk eens welke apps je ge├»nstalleerd hebt en vraag jezelf af of je ze allemaal echt gebruikt. Zo niet? Verwijder ze. Ook met het verwijderen van apps maak je al gauw enkele honderden MB’s tot enkele GB’s vrij. Andere tip is om een App die veel geheugen verbruikt, zoals Facebook, te verwijderen en weer opnieuw te installeren. Hiermee leeg je de cache waardoor er geheugen vrijkomt.

Tip 3. Ruim je Whatsapp op

Whatsapp, ook zo’n stiekeme grootverbruiker van geheugen. Zit je in veel groepsgesprekken waar elke dag van die leuke plaatjes en filmpjes gedeeld worden? Ook dat tikt behoorlijk aan. Ik zit zelf in een groep die nu al 1,12 GB aan geheugen verbruikt. Je kan in zo’n groep foto’s en video’s afzonderlijk verwijderen. Vind je dat te veel werk, kun je ook heel de chat verwijderen. Je begint dan weer met een schone lei.

Tip 4. Verplaats je muziek

Heb je muziek op je telefoon staan? Grote kans dat dit veel geheugen verbruikt. Verplaats de muziek van je telefoon naar je geheugenkaart en je hebt weer geheugen beschikbaar. Heb je geen geheugenkaart in jouw telefoon? Overweeg dan een streaming muziekdienst zoals Spotify. Hiermee luister je online muziek waardoor je geen geheugen van je telefoon verbruikt. Hier heb je wel een internetbundel voor nodig. Heb je playlists gedownload? Dan staan deze op je telefoon en kost dit geheugen.

Tip 5. Gebruik online diensten

Dit geldt met name voor foto’s, video’s en muziek. Er zijn namelijk best veel mogelijkheden om bestanden ‘in de cloud’ op te slaan. Ik ben fan van Amazon Photo. Maar Apple heeft iCloud en Android Google Drive. Beide diensten hebben een gratis instap variant waarbij je een bepaalde hoeveelheid online opslaggeheugen krijgt. Upload je bestanden in de cloud en je hoeft ze niet op je telefoon te bewaren. Ben je een serieuze gebruiker, overweeg dan vooral tegen betaling een grotere online opslagcapaciteit. Scheelt een hoop gedoe. Check dit artikel voor heel veel ‘slimigheidjes’ voor je foto’s in de cloud.

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright ┬ę 2024 maudboom.com