Dag 26. Pleeg regelmatig onderhoud.

Plan regelmatig onderhoud

Pleeg regelmatig onderhoud. Zodra je foto’s en video’s georganiseerd hebt, heeft je verzameling regelmatig onderhoud en aandacht nodig. Plan dus met regelmatige tussenpozen tijd in je agenda om overbodige foto’s van uw telefoon te verwijderen. Zorg ervoor dat je back-ups draait, en voeg de nieuwste afbeeldingen toe aan je digitale Epicentrum op je hoofdcomputer.

Weet je, we blijven foto’s maken voor onszelf, en ook om onze ervaringen te delen met anderen. Sommige foto’s zijn echt wel de moeite waard om iets leuks mee te doen. Zo zonde om ze alleen op je telefoon te laten staan. Ga aan de slag met je foto’s en pleeg regelmatig onderhoud.

Creëer een routine.

’t Hebben van routines helpt je bij het vormen van gewoonten. Kijk maar naar ’t tandenpoetsen, dit doe je ook elke dag, ’s ochtends en ’s avonds. Je denkt er niet bij na, je doet ’t gewoon. Dat raad ik je aan om met je foto’s en video’s ook te doen. Dus kies elke week, of na elk evenement dat je hebt bijgewoond, een tijdstip om foto’s en video’s van je mobiele telefoon (of geheugenkaartje van je fototoestel… ja ja die zijn er ook nog) af te halen en naar de folder Epicentrum op je computer over te zetten. Wacht hier alsjeblieft niet mee totdat je filmrol of geheugenkaart vol is. En als je denkt: dat zit wel snor want ik back-up naar de Cloud. Check dan of dat goed gaat.

Plan het in.

Kies elke maand een vast tijdstip om je ’te organiseren’ folder in je Epicentrum te ordenen. Wat zijn je favoriete foto’s van die maand. Wat wil je ermee doen? Komen ze in je jaarboek, of maak je er een collage van voor op je prikbord, of misschien wil je er een cadeautje mee maken voor Sinterklaas of Kerstmis? Hoe dan ook, gooi dubbele en wazige foto’s weg.

Werkt je back-upsyseem nog goed?

Controleer of je back-upsystemen nog steeds goed werkt of voer een handmatige back-up uit. Voeg deze belangrijke taak ook toe aan je agenda, elke maand op een vast tijdstip zodat je ‘t niet vergeet.

Van zomer- naar wintertijd en v.v.

Wanneer het tijd is om de klokken aan te passen van zomer- naar wintertijd, is het ook tijd om tijd om te double checken dat je back-up van je mobiele telefoon, hoofdcomputer, externe harde schijf goed draait.

Je kunt een diagnose uit te voeren op je back-upsysteem en externe harde schijven. De meeste externe harde schijven worden geleverd met een hulpprogramma waarmee je een ‘prestatiescan’ kunt uitvoeren.

 

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com