Dag 7. Converteer je Home Movies.

Als een foto al meer dan duizend woorden zegt, dan is zo’n home movie echt wel een miljoen woorden waard zijn.

Vadertje Tijd brengt grote schade toe aan de kwaliteit van je je oude home movies. Bijna iedereen heeft thuis wel één of ‘n paar van die 8 mm filmspoelen in de kast liggen. Het zijn de oude films die je vader of misschien zelfs je opa maakte tussen jaren 1930 en 1980. Ze zijn opgenomen op 16 mm, 8 mm of Super 8-film. In mijn geval staan er op deze films beelden die mijn vader maakte van ons gezin ‘gewoon’ lekker thuis, of wandelend in het bos.

Heftige emoties.

’t Is best een shock als je de beelden uit vervlogen tijden weer terugziet. Je geliefden staan erop, soms zijn ze al overleden, iedereen is nog kei-jong en meestal zijn ’t gelukkige tafereeltjes van een vakantie, ‘n verjaardag, ’n feestdag zoals Sinterklaas of Kerstmis. ’t Zien van de beelden brengt herinneringen met zich mee en soms ook heftige emoties.

Weer genieten van je vergeten schatten.

Breng ze weg, voordat kleur en helderheid vervagen en slijtage sporen zichtbaar worden. Een vertrouwd adres kan ze omzetten (converteren) naar digitale bestanden. Ik heb ’t zelf ook gedaan en ben enorm blij met ’t resultaat. Met dank aan Trigger uit Amsterdam (vh: Bakker Mediacenter).. ik heb er geen aandelen hoor, maar check ze out op www.trigger.nl. Jij, maar ook je ouders én opa en oma zullen genieten bij ’t terugkijken van die vergeten schatten.

Doe het snel, voordat het te laat is!

 

 

 

 

 

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com