5 Tips voor het fotograferen van mooie momenten tijdens je vakantie. Het is weer vakantietijd!

5 Tips voor het fotograferen van mooie momenten tijdens je vakantie. Het is weer vakantietijd! Jij gaat met je familie met vakantie. Waar gaan jullie naartoe? Waar jullie ook naartoe gaan, er zullen ongetwijfeld veel mooie momenten zijn die je niet wilt missen.

En je weet, één van de beste manieren om deze momenten te bewaren, is in een maken fotoboek.

5 Tips voor het fotograferen van je mooiste momenten

Hieronder vind je 5 tips voor het fotograferen van de mooie momenten tijdens je vakantie met je familie:

1. Maak foto’s van al ’t moois om je heen. Duh! …. Ja, ’t prachtige strand, of die muurschildering, jezelf met ’n cocktail in de hangmat. Alleen, maak foto’s met mate. Geen 7 foto’s van jezelf in de hangmat maar 1 of 2. Ga op een soort-van-‘foto dieet’. Dit scheelt je heeeeel veel tijd bij het orden van je foto’s in je fotorol.

2. Neem foto’s van herkenbare bezienswaardigheden. En zorg ervoor dat jij of je familielid erbij staat. ’t Veel leuker om mensen in de foto te zien, dan alleen het monument. Iedereen ziet gelijk dat jij in Parijs bent geweest, op de Eiffeltoren.

3. Durf sfeerbeelden vast te leggen. Ook hier geldt, kies ervoor om jezelf of je kleinkinderen erin vast te leggen. Bijvoorbeeld als de kinderen met een schepje en een emmertje een kasteel bouwen op het strand, of maak een familiefoto met een prachtige zonsondergang.

4. Maak ook foto’s van kleine, onopvallende dingen. Het is heel logisch om de belangrijke bezienswaardigheden vast te leggen, maar leg ook kleine momenten vast, zoals een mooie kleurrijke bloem, een logo van ’t restaurant waar je dineert, of ’n glas wijn. Zo’n detail voegt iets toe aan het verhaal van dat moment.

5. Vergeet jezelf niet! Neem af en toe een stapje terug en laat jezelf ook fotograferen met je naasten. Jij bent ook met vakantie en jij, als familie-archivaris, hoort zeker in jullie fotoboek thuis.

Met zo’n fotoboek kun je maanden later nog nagenieten van al jullie heerlijke herinneringen.

En hier zijn nog eens 3 Tips van de Pro

Tip 1. van de Pro

En als je klaar bent met ’t maken van je fotoboek, zorg ervoor dat je de foto’s van die vakantie gemakkelijk terug kunt vinden omdat je ze in een mapje op je computer hebt gezet.

In plaats van IMG_0255.jpg kun je de foto’s het beste hernoemen. Begin de bestandsnaam met:

  • het jaartal-maand-dag (makkelijk als je chronologisch wilt sorteren)
  • het onderwerp: dus de mensen, het evenement en de plaats waar de foto is gemaakt
  • het volgnummer.

Hierdoor krijg je een overzichtelijk fotobibliotheek. En vergeet niet om je digitaal foto’s periodiek te back-uppen.

Maud Boom - Mappenstructuur

Klik hier voor je gratis voorbeeld van een mappenstructuur.

Tip 2. van de Pro

Start het maken van je fotoboek tijdens je vakantie. Dat kan met de Project Life App van Becky Higgins en de Pixum App . ’t Voordeel is, dat de bladzijden van je fotoboek af zijn als je thuis aankomt. Waarna, na circa één week, je fotoboek al op je deurmat valt.

Als je fotoboek op je telefoon wilt maken gebruik dan deze twee Apps (beide te installeren op je Apple iPhone (iOS) en Android):

Tip 3. van de Pro

Met deze tips maak je een super leuk naslagwerk waarmee je herinneringen gemakkelijk met familie en vrienden delen.

En wil je meer te weten komen hoe je eenvoudig digitale foto’s ordent? Check dan deze link en bekijk de eerste 2 gratis lessen van de online training Eenvoudig Digitale Foto’s Ordenen.

Geniet van jullie aankomende vakantie en met het maken van je fotoboek!

maud boom

KvK: 74547763
Telefoonnummer: +31 (0)6 515 911 36

Copyright © 2024 maudboom.com